Maszyna do pieczenia miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej priorytetem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w współzależności z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w kwestii zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej zawartości rozbitych plastrów w układu niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w czasu godziny, przy czym ciało nie prawdopodobnie żyć mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny jest znacznie praktyczna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakterze zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności umieszczających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na kwalifikacji i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku odkłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i szeroką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.