Gastro szef cwiczenia

Program Gastro SZEF prowadzi gospodarkę magazynową biura w oparciu o dokumenty magazynowe, a jeszcze sprzedaż , która stała zakończona na znaczeniach kelnerskich.

Kontrola zużycia surowców na bazie wprowadzonych kart kalkulacyjnych program robi odpowiednie rozchody składników dań, wylicza kalkulacje, marże, wsad do kotła, a i zapotrzebowanie na inne składniki. Informacje programu są podstawą rejestracji materiałowej w cenach nabycia oraz gastronomicznych, zarówno z automatyczną dekretacją do prawidłowych programów finansowo-księgowych.
Współpraca z narzędziami fiskalnymi
Wysyłanie wiadomości z kasami jest dwukierunkowe. Z samej strony GASTRO SZEF doprowadza do walut informacje o składnikach, grupach towarowych, kelnerach; z różnej części czerpie z walut dane o sprzedaży wykonanych potraw, obrocie syntetycznym każdej kasy a wszystkiego kelnera. Dzięki takiemu podejściu kasy fiskalne po początkowym zaprogramowaniu przez serwis, nie zmuszają obsługi do żadnych umiejętności programowania, gdyż całość przekazywania informacji wykonywana jest przez program Gastro.
Dokładne analizy i raporty
Użycie nowoczesnej metodzie OLAP umożliwia stworzenie własnych analiz w dowolnym przekroju. Analizy mogą wspierać tę pracę kierownictwa np. odpowiedzą na pytanie jak wygląda nowa promocja, jak pomagać w działaniu decyzji, jakie stanowią cel strategiczny przez wsparcie w odszukiwaniu nowych trendów rynkowych i spokojniejszy wgląd w sukcesy wcześniej podejmowanych działań.
Gastro prawdopodobnie stanowić zużyte i dobrane w kilku lokalach. Właściciel w przedsiębiorstwie może centralnie zarządzać siecią barów czy restauracji. System Gastro jest skalowalny. Istotnym elementem dużemu jest podstawowy program Gastro SZEF, który przez łącza internetowe,ma możliwość wysłania informacji pomiędzy lokalnymi urządzonymi w porządek.
W relacji od organizacji możliwa jest całościowa centralizacja wprowadzanych informacji, jak i prosto w jednych lokalach. Niezależnie od tego, wychodzą spośród niego do lokali informacje o wyborze, jakim mogą mieć kasy fiskalne, o organizacji lokalu, o wynegocjowanych cenach nabycia i sprzedaży.